dijous, 26 de maig del 2011

LA VENTANA MÁGICA

És l’experiència d’una escola de Ciudad Real amb el treball a través de la pissarra digital a l’etapa d’Educació Infantil. Aquest projecte s’inicia durant el curs 2005-2006, i sorgeix amb la intenció d’introduir les noves tecnologies a l’aula.

És un treball multidisciplinar, que incorpora aquest suport a les activitats realitzades a l’aula com: les rutines, les matemàtiques, la llengua, coneixement d’un mateix i dels altres, l’scrapbook, el treball tant en grup com individual, buscar informació, etc.

La idea em sembla molt bona, ja que a final de curs la mestra dóna un CD amb els treballs realitzats pels nens i nenes durant l’any, i és un record que queda per sempre amb un ampli ventall de tasques que han anat creant ells mateixos, i que poden consultar quan vulguin al seu ordinador. A més hi ha molts de treballs procedents de les necessitats o demandes dels alumnes, això fa que es desperti l’interès i la motivació pel seu propi aprenentatge.

Aquest tipus de projecte requereix de la participació de tota la comunitat educativa, des dels propis alumnes i mestres fins als pares i altres membres de l’escola.

Avaluen l’experiència de manera molt positiva, i amb aquest projecte veuen llum a noves experiències a noves maneres d’encarrilar l’ensenyament, i a una aproximació en el procés d’aprenentatge generacional del moment.

Per enllaçar amb l'experiència clica aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada